Nieuwe onderneemsters 2022

Maria van Andel; juridische dienstverlening zoals training, advies en interim opdrachten.
Maria kwam ik op het spoor omdat ik regelmatig zoek naar nieuwe inschrijvingen van onderneemsters in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel. Dat zijn er maandelijks best veel. Zo ook de inschrijving van Maria met haar bedrijf Recht aan Zee. Zij heeft besloten als jurist haar eigen bureau te starten en zich te richten op juridische trainingen, juridische advisering en als interim jurist zich beschikbaar te stellen. 
Leuk dat ze mijn uitnodiging, om kennis te komen maken met ons kantoor, meteen accepteerde. Zo kon ik haar ook meteen introduceren bij de netwerkwerklunch bij Dockwize, iedere dinsdag. Veel succes Maria en je bent van harte welkom bij Zij & ZIGZAG.
https://www.rechtaanzee.nl

Anastasia van Dijk; coaching voor ouders met jonge kinderen
Anastasia woont nog niet zo lang in Zeeland. Samen met haar man en kinderen is ze in 2019 verhuisd naar Middelburg. Ze heeft jaren gewerkt in de psychiatrie in Gelderland. Naast haar baan als praktijkondersteuner in een huisartsenpraktijk in Zoutelande heeft ze nu ook haar eigen praktijk. Ze richt zich op ouders van jonge kinderen. Voor ouders vaak een intensieve periode in hun leven omdat de aandacht verdeeld moet worden over veel verschillende dingen: de kinderen, carrière, partner enz. enz.  Met haar coachpraktijk ondersteunt ze ouders en geeft ze praktische tips en tools om deze intensieve periode in hun leven te bewandelen. Anastasia heeft zelf ook behoefte om extern te werken aan haar bedrijf. Ze komt nu regelmatig bij ZIJ & ZIGZAG en maakt gebruik van de mogelijkheid te werken in de flexwerkruimte.  
https://anastasiavandijk.nl

Eveline Mos en Michèle Agerbeek; het adviseren en faciliteren van participatie- en verandertrajecten
Eveline huurde al voor 2 dagen een ruimte bij ZIJ & ZIGZAG met haar bureau Mos Projectfacilitator. Zij werkt met name als projectmanager en externe facilitator bij civiele en infrastructurele projecten. Zij maakt daarbij o.a. gebruik van visuele werkvormen als zakelijk tekenen, een originele procesbenadering die bijdraagt aan een sterke teambuilding en participatie.
Michèle Agerbeek werkt al jaren in de bouwwereld en vastgoedsector als project- en procesmanager. Zij heeft veel te maken met woningbouwcorporaties, gemeentes en projectontwikkelaars.
Per 1 oktober hebben Eveline en Michèle besloten met elkaar een samenwerking aan te gaan onder de naam “De participatiestrateeg”. Met hun kennis en kunde kunnen zij worden ingehuurd om adviezen te geven over en begeleiding te geven bij participatieprocessen voor openbare ruimtes en ontwikkellocaties. Denk daarbij aan bewonersparticipatie, omgevingsmanagement, project- en procesmanagement, mobiliteit, woningbouwcorporaties.

Er was kantoorruimte vrijgekomen bij ZIJ & ZIGZAG, dus besloten Eveline en Michèle deze ruimte voor 5 dagen per week te gaan gebruiken. Nog even verder inrichten en hun samenwerking kan dan echt van start. Veel succes ladies!

Cathy Kotoun: Pianostudio, vernieuwende methodieken van muziekeducatie en pianolessen
Deze onderneemster uit Zierikzee nam contact op met ZIJ & ZIGZAG net voor de zomer. Ze had behoefte aan meer structuur in haar ondernemerschap. Haar passie voor muziek is grenzeloos. Ondernemerschap betekent vaak ook keuzes maken. Dat bleek erg lastig voor Cathy. Gelukkig stond Cathy open voor het aanbod om deel te nemen aan het persoonlijke businessboost programma van Anniek Risseeuw van LifeAct.  Ze hielp Cathy om haar als vernieuwend kunstenaar in de muziek haar echte en concrete waarde te laten zien en in te zetten. Anniek is een van de huurders bij ZIJ & ZIGZAG. Met een beetje ondersteuning van ZIGZAG kan deelname aan dit businessprogramma net een extra duwtje zijn. Cathy is inmiddels volop bezig met nieuwe ontwikkelingen in de muziek. Haar vernieuwde website is onlangs online gegaan. https://pianostudiocathykotoun.com/