Column Elly Hilgers #2 2022

Lentekriebels: het groeit en bloeit weer bij ZIJ & ZIGZAG

Beste, lieve lezers

Ik kreeg steeds vaker de vraag, waarom ontvang ik de nieuwsbrief ZIJ & ZIGZAG niet meer. Oeps dacht ik toen, wat fijn dat na een lange stille periode er wordt uitgekeken naar weer positieve ontwikkelingen en informatie over ons kantoor ZIJ & ZIGZAG. Dus lieve lezers, de lentekriebels zijn er hoor. Er wordt weer volop gewerkt aan onze missie om vrouwelijke ondernemers in Zeeland te laten groeien en bloeien in het ondernemerschap. Ook de onderneemsters die bij ZIJ & ZIGZAZG huren of komen flexwerken hebben weer genoeg energie om ervoor te gaan. Heerlijk die positieve flow die er binnen is komen waaien. De deur staat letterlijk en figuurlijk weer open. Gelukkig heb ik ook weer kennis gemaakt met onderneemsters die nog niet zo lang geleden zijn gestart met hun bedrijf. Lees hierover in deze nieuwsbrief.

Ook fijn is dat de website van ons kantoor onlangs is opgefrist en nu te vinden is onder de naam www.kantoor-zij-en-zigzag.nl

Onze vaste gebruikers stellen zich aan de bezoekers van de site voor en ook ik moest eraan geloven om in een filmpje te vertellen wat er allemaal mogelijk is bij ons. Omdat er toch van iedereen een nieuwe foto gemaakt ging worden, heeft filmmaker en fotograaf Mary Remijnse ervoor gezorgd dat we nu op kantoor een soort pronkkast hebben. Iedereen heeft een eigen coverblad-foto gekregen met eigen quotes en deze kast is op een zichtbare plek op ons kantoor te bewonderen.

Mocht je interesse hebben om gebruik te maken van onze ruimtes, dan zijn er nog mogelijkheden. Je kunt huren vanaf 1 dag per week of 2 dagdelen. Wil je een tijdje proef-flexwerken ook dat is mogelijk. In een eigen ruimte vragen we een kleine vergoeding, werken in onze algemene ruimte is gratis.

Het netwerken met externen is gelukkig ook weer opgestart. Zo kregen we onlangs bezoek van 35 gemeenteambtenaren uit Zeeland en West-Brabant die zich o.a. bezighouden met bedrijven en bedrijventerreinen. We hebben ze gastvrij en met veel enthousiasme ontvangen en we kregen mooie reacties op dit bijzondere initiatief in Zeeland.

ZIJ-EN-ZIGZAG-BEZOEK-2022

Heel voorzichtig hebben we in januari dit jaar een eerste netwerkbijeenkomst gehouden voor onze eigen huurders, flexwerkers en een aantal goede bekenden van ZIJ & ZIGZAG. We wilden daarmee de o zo belangrijke schakel tot samenwerken en elkaar inspireren weer opstarten. Vanaf 9.00 uur in de ochtend tot 17.00 uur in de avond was het een komen en gaan van onderneemsters. Voor sommigen was het bijna 2 jaar geleden dat ze weer binnenstapten. Het was een fijne dag om weer vele oude bekenden terug te zien en te spreken. Ik vroeg ze o.a. wat hun voornemens of uitdagingen zijn voor 2022. Een paar wil ik jullie niet onthouden:

 • Nicolet Nieuwenhuizen/Start vandaag trajectbegeleiding: verder professionaliseren zodat ik mijn kandidaten nog beter kan begeleiden en persoonlijk kan groeien.
 • Anniek Risseeuw/LifeAct: dat we weer fijn met elkaar samen kunnen zijn: werken, borrelen, uitwisselen van kennis en elkaar versterken in het ondernemerschap.
 • Chantal Stoffels/Studio Zoet Goed: liefde voor mezelf en zakelijk valt het nu al op zijn plek.
 • Hennie Bos/Lentewerk: meer rust nemen, leren delegeren en genieten.
 • Lianka Vermeulen/To Assist grenzeloze dienstverlening: in alle vrijheid kunnen ondernemen en nog succesvoller zijn dan vorig jaar.
 • Pauline Geluk/Geluk in jou: meer in verbinding leven met elkaar en mijn bedrijf verder uitbouwen en mijn nieuwe website afronden.
 • Mieke Janssen/Safari Coaching: ook tijdens Corona was de dynamiek en kracht van ondernemers bij ZIJ & ZIGZAG voelbaar. Dank daarvoor.
 • Michele en Eveline/De Participatiestrateeg: in 2022 staat de Participatiestrateeg als een huis.
 • Gwendolyn Pieters/Afscheidsfotograaf & coach: in 2022 ga ik heel veel families voorzien van een mooie en troostende herinnering aan het afscheid van hun geliefde.
 • Tsarina Natalia/Vertalingen en taallessen: mijn nieuwe boek publiceren met de titel “20 briljant ways to survive and thrive in a foreign country. A new language is a new life”
 • Anastasia van Dijk: werkgevers van ouders met jonge kinderen te inspireren en te motiveren om hun werknemers een persoonlijk groeitraject aan te bieden bij Anastasia van Dijk.
 • Saskia van Ooijen/Bewindvoerder: ik ga bij ZIJ & ZIGZAG kantoorruimte huren!
 • Rolanda van der Heide/psycho sociale begeleiding: als je blijft doen wat je deed krijg je wat je kreeg.

Deze tegeltjes waarheid is niet van Rolanda zelf, maar natuurlijk van Albert Einstein en is zowel in de praktijk van Rolanda, als ook in het ondernemerschap nog vaak van toepassing. Het programma “Zij Durft” was en is nog steeds de basis om dingen bij jezelf en van je omgeving in beweging te krijgen.

Wil je meer weten of Zij Durft, dan vertel ik je daar graag meer over.

Noteer in je agenda dat op vrijdag 3 juni de bekende ZIJ & ZIGZAG netwerkborrel weer van start gaat. Je bent welkom vanaf 16.00 uur. We hopen dat jullie er weer zin in hebben om aan te schuiven. Het kost je niets; het brengt je vooral gezelligheid, inspiratie en misschien nieuwe business. Aanmelden zou fijn zijn in verband met de inkoop van hapjes en drankjes.

Gelukkig zijn er in de Coronatijd ook nieuwe plannen gesmeed en nieuwe bedrijven opgericht. Met een aantal ervan mocht ik en soms ons bestuur meedenken over hun businessmodel. Andere onderneemsters besloten om gebruik te maken van onze flexwerkruimtes met de hoop verder te groeien en dan over te gaan op een vast eigen kantoor. Mooi om te zien dat de groei doorzet en de behoefte voor een eigen kantoorplek daarmee ook ontstaat.