Column Elly Hilgers #1 2023

Dit jaar viert ons kantoor ZIJ & ZIGZAG het 5-jarig jubileum. Op 5 juli 2018 was de officiële opening. Ik weet het nog als de dag van gisteren. Zoveel mensen die deze happening kwamen meevieren. Mooie woorden, ook van de toenmalige directeur van Omroep Zeeland, Monique Schoonen. Ik heb mijn eigen openingsspeech er ook nog even bij gepakt. Leuk om weer te lezen dat ik de aanwezige onderneemsters aanmoedigde om bij de openingshandeling te zorgen dat ze worden gezien en worden gehoord. En ja toen werden de ballonnen door ze vol geblazen, groter en groter en uiteindelijk de harde knallen. We lieten van ons horen!

En zo is het nog steeds. Wil je groeien met je onderneming dan moet je goed zichtbaar zijn, je verhaal vertellen, je kennis delen en je ideeën en plannen ventileren. Naar collega-ondernemers, naar je doelgroep, naar iedereen die belangrijk voor je is. Ik ben ook weer getriggerd en een beetje teleurgesteld, moet ik toegeven. Met de uitreiking van de Emergo innovatieprijs, de Zeeuwse pioniersprijs 2023 en artikelen en verhalen in o.a. Zeeland Business. Nagenoeg alleen mannen op het podium of aan het woord en op de foto. Daar moeten we met elkaar echt iets aan veranderen. Durf te manifesteren, neem het initiatief en dat geldt natuurlijk ook voor mijzelf en voor ons concept ZIJ & ZIGZAG. Dus toen kwam het 5-jarig jubileum in beeld. Een goede reden om met andere onderneemsters rond de tafel te gaan zitten om met elkaar te praten over actuele thema’s in het ondernemerschap en dat te delen met anderen. Dus het jaarlijks door Zeeland Business georganiseerde rondetafelgesprek over de Zeeuwse economie, krijgt nu een mooie aanvulling met vrouwelijke ondernemers die praten over actuele thema’s.

En ik moet eerlijk zijn. Ik was bij de gesprekken met de mannen uit de financiële en economische sectoren en bij de gesprekken met de vrouwen over de arbeidsmarkt, duurzaamheid en externe deskundigheid. Er is alleen maar passie, trots en positiviteit om met elkaar onze mooie provincie zo goed mogelijk te laten functioneren en, ieder op zijn eigen manier en mogelijkheden, een steentje daar aan bij te dragen.

Inmiddels ben ik driftig op zoek naar vrouwelijke ondernemers die voorgedragen willen worden voor de Emergo Innovatieprijs 2023 omdat zij vernieuwend zijn in het ondernemen en/of een  innovatief bedrijf runnen.  En dat die er ook zijn, dat heb ik eigenlijk altijd geweten. Ik probeer ze ervan te overtuigen mee te doen en ik hoop dat ze het met me eens zijn dat hun nominatie een eerlijke en juiste beeldvorming over ondernemend Zeeland bevordert. Voor meer informatie zie: https://www.emergo-innovatieprijs.nl/