Activiteiten bij ZIJ & ZIGZAG

Ook binnen ons eigen kantoor gebeurt er weer van alles. Met elkaar organiseren we weer workshops om kennis bij te spijkeren of ervaringen te delen. In januari werden we onder begeleiding van Mariska Brinkman geïnspireerd om een visionboard 2023 te maken. Het was veel plak en knipwerk, maar uiteindelijk had iedereen een eigen visie voor de toekomst gemaakt. En voor de komende tijd houden we elkaar scherp in de gaten of we onze doelen nakomen!

In februari werden we door Eveline Mos van de Participatiestrateeg meegenomen in de mogelijkheden van het programma Canva. Wat een mogelijkheden heeft dit programma voor onze zichtbaarheid via presentaties, social media en website. Een echte aanrader om ermee te gaan werken.

Toch mooi, zoveel deskundigheid in het kantoor en de bereidheid dit met elkaar te delen.

Op de website van https://www.kantoor-zij-en-zigzag.nl/netwerken/ staan de onderneemsters die vaste gebruikers zijn van onze ruimtes. Nieuwe gebruikers beginnen vaak met een ochtendje kosteloos flexwerken in de algemene ruimte. Na verloop van tijd volgt bijna altijd een eigen kantoor vaak voor 1 of 2 dagen per week. En natuurlijk vertrekken er ook weer mensen. Omdat er iets anders op hun pad komt. En dat is natuurlijk ook ondernemen.

Noteer: Workshop wel/geen personeel

In april zal er een workshop komen over het wel of niet aannemen van personeel. Soms zijn er vragen op wettelijk en/of juridisch gebied. Maar minstens net zo belangrijk is te weten waarom je personeel wil. Wat zijn je persoonlijke drijfveren. Wil je iemand met dezelfde skills en ervaring of juist iemand die complementair is. In de workshop gaan we aan de slag met de wettelijke en persoonlijke aspecten. Heb je interesse in dit onderwerp, dan kun je dat aan mij kenbaar maken via een mailtje. Je ontvangt dan een uitnodiging.

Speciaal katern in Zeeland Business

Vrouwelijke ondernemers in Zeeland verdienen nog meer aandacht en publiciteit. Daarom organiseerde ik drie rondetafelgesprekken, waar vrouwelijke ondernemers actuele thema’s bespraken.  Allereerst over de arbeidsmarkt, vanwege de krapte waar elke ondernemer mee te maken heeft, over duurzaamheid, omdat dat zeer actueel is, en over nieuwe manieren om te kijken naar ondernemen en naar de maatschappij.